Selasa, 10 Januari 2012

Nikon D3100

Assalamualaikum....hri ni nk ceta ckit psl bermulanya minat aku trhdap fotografi..ianya bermula bila aku tgk dslr kt kedai kamera, lma gk la fikir nk bli dslr sbb x de pengetahuan lngsng tentang fotografi..tpi bla dh lma meneliti dslr rsa mnat mla ada dlm diri aku jdi aku bli la sebiji..mla2 ingtkn nk bli D90 tpi budget aku ciput jer hihi jdi aku cma dpt bli d3100 jer..




Nie la dslr kesayangan aku yg aku dh gna lbih setahun..antara aksesori tmbhan yg aku dh bli :
- battri grip
- lens nikkor 50mm f1.8
- nissin di622 mark II flash
ni jer la yg mampu dibeli stakat nie....


pas ni diharap photographer2 pro yg ada kt luar sna sudi2 lah singgah n berkongsi tips utk beginner mcm diri hamba ni hihihi..ok smpai sini jer coretan dri aku,pas nie aku akn kongsikn gmbr2 koleksi dri aku n hrap ada yg bg komen yg bernas..adios...Assalamualaikum....

12 ulasan:

My Life's Journey berkata...

Amboihhh abah .. ni dslr kesayangan aku .. umi tak sayang ke? panggg!!!!


Hrmm bagus2 abah .. kumpul sikit2 ..lama lama jadi bukit ..chayok2!!

YOUsoF berkata...

Waah.. Mantap! Aku pun dulu nyaris² nak beli D90 bro.. Tapi tiba² ada hal yang tak dapat dielakkan.


*Ni Abah kepada Umi kah?

khairul berkata...

minat gak bab2 fotograpi..tp x dak beget ler

Potrait Admirer berkata...

msti la umi didahulukan hihi..hrap2 pas nie ada la dpt lens baru dari umi kn...
yup,nie la abah kepada umi...

Kazman & Sue berkata...

makin meriah la nanti blog ni dengan snap gambar kamera power niii...

Potrait Admirer berkata...

tq kazman..kamera ni tak de la power sangat pn hihi...

Titisan Hujan berkata...

sm la.td bru je di offer suh masuk ptndingan photgraper.tp menolak sbb kamera xde kt tgn skg.huhuhu

NighBerkz’S Blogs berkata...

pergh.. tebaek ar bro...


http://nighberkz.blogspot.com

Potrait Admirer berkata...

Titisan Hujan : rgi la tak masuk ptndingan tu..
NighBerkz's : Tq bro

syahirooAhmad berkata...

gila kentang.. juta2 ni... :D

bro gua teringin nak sauk sebiji. tapi masi blum tiba waktunya.. :)

Potrait Admirer berkata...

ribu2 jer bro..

cepat2 la beli bro..

Redbloodsnow berkata...

mek pun dream DSLR tok...jeles lok eh :P